Blog

Sailfish OS is nu compatibel met Android

Sailfish OS is een Linux-gebaseerd besturingssysteem voor smartphones en tablets en wordt ontwikkeld door Jolla, Jolla werd opgericht door ex-Nokia werknemers.

AMD Radeon energieverbruik tweaks

Als je Linux gebruikt en je hebt een AMD (vroeger ATI Technologies) grafische kaart, dan heb je twee keuzes. Ofwel gebruik je de gesloten Catalyst driver (fglrx) ofwel de opensource Radeon driver (radeon).

Ongewenste witruimte onderaan afbeelding

Een afbeelding is een inline element. De afbeelding zit dus op de basislijn van uw tekst. Dit kan als gevolg hebben dat als een afbeelding in een div geplaatst wordt er een ongewenste witruimte onderaan de afbeelding te zien is.

De tien geboden van webdesign

In zijn presentatie op An Event Apart in Washington DC vertelde Jeffrey Zeldman over de webdesign principes en hoe ze jouw website beter kunnen maken.

We all deserve beautiful things

Christian Heilmann’s presentatie over “How to fix the mobile web” op Beyond Tellerrand.

Consistentie in design

Yahoo! heeft een nieuwe versie van hun weerapp voor Android uitgebracht. Google heeft een ontwerpgids gemaakt, de Android Design ontwerpgids. En Yahoo! Weather wijkt daar redelijk van af.

Oude MacBook Pro

Wat doe je als je een oude MacBook Pro hebt, een model 4.1, en er geen updates meer uitgebracht worden voor de OS X versie die er op staat? Je maakt een dual boot met OS X en Linux, Debian in dit geval.

Opensource webfonts

Op Typewolf kan je een mooie collectie vinden van opensource webfonts.

De vernieuwde website

De tweede versie van de website is er. De vorige versie bevatte enkel een portfolio en een contactformulier, deze is nu uitgebreid met een blog.