Blog

GNU/Linux: niet zo ingewikkeld als je denkt

Op 26 februari laatstleden heb ik, tezamen met Merijn Supply van Vormingplus, een lezing gegeven over GNU/Linux in De Krook te Gent.

Nieuwe ThinkPad laptop

Na 10 jaar een ThinkPad T60 gebruikt te hebben, heb ik eindelijk een nieuwe laptop. Het is de ThinkPad 13 geworden, een zakelijke Ultrabook met 13,3” scherm.

Mijn GNU/Linux desktop en ontwikkelomgeving

Ik gebruik GNU/Linux als besturingssysteem voor ontwerp en ontwikkeling. Waarom? Omdat GNU/Linux mij de vrijheid geeft om te doen wat ik wil en het maakt mij baas over mijn eigen computer. Mijn favoriete distributie is Debian. Debian GNU/Linux gebruik ik nu al meer dan een decennium en ik heb het dan ook zien evolueren naar een mooi gebruikersvriendelijk besturingssysteem.

Nieuw ontwerp Planet Grep

Planet Grep is een website waar alle blogposts van Belgische vrije software en opensourcesoftware ontwikkelaars worden samengebracht.

Het jaar in design

Dit is een vertaling van The Year in Design.

Het favicon

Wikipedia zegt dit over het favicon: “Een favicon, urlicon of pagina-icoon, is een pictogram dat geassocieerd is met een website.”.
Onderschat het belang van een favicon niet. Een favicon speelt namelijk een rol in de bounce rate en conversie. Er een hebben is dus belangrijk.

BeTrains icoon

Beter laat dan nooit. Mijn redesign van de BeTrains app miste nog een aangepast icoon volgens de Material Design richtlijnen. Dus een voorstel voor een nieuw icoon mocht niet ontbreken.

Presentatie GNU en Linux

Onlangs heb ik een presentatie gegeven over GNU en Linux. Het was een introductie over vrije software en de verschillende GNU/Linux-distributies en hun desktopomgevingen.

Numix Circle iconen

Ik gebruik momenteel de Numix Circle iconen van Numix op mijn desktop en aangezien de iconen opensourcesoftware zijn en er een paar ontbraken die ik gebruikte, heb ik die dan maar zelf gemaakt.