Blog

Presentatie GNU en Linux

Onlangs heb ik een presentatie gegeven over GNU en Linux. Het was een introductie over vrije software en de verschillende GNU/Linux-distributies en hun desktopomgevingen.

Numix Circle iconen

Ik gebruik momenteel de Numix Circle iconen van Numix op mijn desktop en aangezien de iconen opensourcesoftware zijn en er een paar ontbraken die ik gebruikte, heb ik die dan maar zelf gemaakt.

BeTrains Material Design redesign

Toen ik de BeTrains-app op mijn telefoon installeerde dacht ik: “Goede app maar het design kan beter.”.

Google heeft mobielvriendelijke websites voorrang

Google zal vanaf 21 april mobielvriendelijke websites voorrang geven in hun zoekresultaten.

Het matroesjkaprobleem

Wanneer je nieuwe klanten zoekt zal je ongetwijfeld wat Zeldman het ‘Russian nesting doll problem’ of het matroesjkaprobleem tegengekomen. Iedere klant wil iets origineel en iedere klant wil dat je tenminste hetzelfde gedaan hebt voor vijf andere klanten.

Ontwikkelomgeving

Wat heb je nodig om HTML en CSS te schrijven? In principe enkel een goede teksteditor, dat is alles. Maar natuurlijk komt er meer bij kijken.

Blue Beanie Day 2014

Verleden zondag was het Blue Beanie Day, de jaarlijkse hoogdag voor webstandaarden, voor het eerst bedacht door Douglas Vos die als inspiratie de cover van Zeldman’s boek ‘Designing with Web Standards’ nam.

Wat we kunnen leren van Linus Torvalds

Jim Zemlin sprak op TEDxConcordiaUPortland over wat we kunnen leren van Linus Torvalds.

Google's nieuwe designtaal

De huidige stijl, Holo genaamd, werd geïntroduceerd met Android 3.0 (HoneyComb). Het bevatte veel zwarte achtergronden en felblauwe designelementen. In juni met Google I/O werd een nieuwe designtaal geïntroduceerd, Material design.