Blog

Google's nieuwe designtaal

De huidige stijl, Holo genaamd, werd geïntroduceerd met Android 3.0 (HoneyComb). Het bevatte veel zwarte achtergronden en felblauwe designelementen. In juni met Google I/O werd een nieuwe designtaal geïntroduceerd, Material design.

Material design

Material Design is veel meer dan een nieuwe interface voor Android, het is een nieuwe designtaal dat allesomvattend is en toegepast zal worden op Android, ChromeOS en Google’s webapplicaties.

De nieuwe stijl is volgens Google gebaseerd op papier en inkt, in digitale vorm natuurlijk. Material design moet de echte wereld simuleren zonder skeuomorfe elementen te bevatten. Animaties en kleur zijn heel belangrijk omdat die visuele feedback geven, zoals in de echte wereld wanneer je bijvoorbeeld een blad papier bovenop een ander blad legt. Kleur speelt ook een heel belangrijke rol,

Meer informatie kan je vinden op de Google Design website en voor het web is er het Polymer project.

Een nieuwe Roboto

Met een nieuwe Android versie komt er ook een nieuwe versie van Roboto. Roboto is het standaard lettertype dat gebruikt wordt in Android.

De nieuwe versie van Roboto is iets wijder en ronder, wat de letters duidelijker maakt. De “K” en “R” karakters zien er ook kalmer uit en de hoofdletters zijn ronder gemaakt. Alle cursieve karakters zijn herwerkt, alsook de nummers.


Andere artikelen

Wat we kunnen leren van Linus Torvalds

Jim Zemlin sprak op TEDxConcordiaUPortland over wat we kunnen leren van Linus Torvalds.

Presentatie van de workshop HTML/CSS bij Digipinguïns

De presentatie van de workshop HTML/CSS bij Digipinguïns in Vormingplus Midden en Zuid West-Vlaanderen kan je nu downloaden.